Posted on

Handlar om ekonomi och personlighet 

Men så finns det även dem som väljer att beställa hjälp, att helt enkelt betala för att någon ska städa åt en. Det här hade troligtvis varit väldigt kontroversiellt i många hushåll för bara några decennier sedan. Även om städhjälp alltid existerat sågs det som något som överklassen – de allra rikaste i samhället – gjorde. 

Det är däremot något som har förändrats avsevärt med årens gång. Att de som har mer pengar oftare väljer städhjälp än de som inte har så mycket pengar har inte förändrats enormt mycket. Det är också väldigt logiskt. Men det är långt ifrån bara överklassen som väljer att anlita städfirmor. Städa bort damm - med städfirma

En av de största förklaringarna till att fler i medelklassen bland annat vänder sig till städfirmor beror på de lägre priserna. Med hjälp av bland annat ROT-avdraget är det helt plötsligt betydligt enklare att för personer och familjer med mindre ekonomiska muskler att hitta en städfirma som fungerar för dem. Det här har även lett till att det finns betydligt fler firmor som kan erbjuda samma jobb. Konkurrensen gör då att priserna i många fall går ner, samtidigt som folk som bor i staden kan hitta mängder av alternativ för städhjälp. En av de väldigt stora skillnaderna är dock att det även går att hitta städfirmor i större utsträckning ute på landet.